Recepten

Kervelsoep

Bedankt voor het insturen, Sieb!                                          erg lekkere smaak !! - Sieb

Simpel recept: (4 kommen)

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
100 gr verse kervel, inclusief steeltjes
1 liter groentebouillon
1 aardappel, geschild en in blokjes

 

verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur.
Doe er dan de kervel bij en even meebakken.
Blus af met de bouillon en voeg de aardappelblokjes toe.
Laat 5-7 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Met staafmixer pureren

Over kervel:

Kervel bevordert daardoor de spijsvertering en verlaagt de bloedruk.
Kervel is een belangrijke bron voor ijzer, magnesium, caroteen (voor huid, ogen) en vitamine C. Thee van kervel is uitstekend voor de spijsvertering.
Vermeng het met azijn en je hebt een middeltje tegen de hik
Vers kervelsap is een middel tegen keelpijn
Bij bronchitis of astma help kervelthee